God, godare, godast, fudge

god-fudge-1

Om jag någon gång förut sagt att något varit gott så räcker måttstocken inte längre till för här snackar vi något av det godaste och mest beroendeframkallande jag någonsin bakat. Jag hittade för ett tag sedan receptet hos min fina gamla skolkompis Malin och jag sparade ner det där receptet och tänkte att jag måste testa någon gång. Dagen innan julafton bakade jag denna för första gången och bara två dagar senare var jag tvungen att baka nya eftersom det helt enkelt inte gick att låta bli att äta upp dem. Och då ska jag medge att jag inte bjudit bort överdrivet mycket. Jag har alltså proppat i mig dem själv. Och så vill jag åter igen slå ett slag för att sådant här godis kan man baka och äta hela året och inte bara till jul.

Här kommer receptet och bered dig på att behöva göra dem om och om igen:

Malins fudge

3 dl socker
3 dl grädde
1 dl sirap
2 msk honung
50 g smör
100 g hackad mjölkchoklad (eller annan favoritchoklad)

Koka socker, grädde och sirap till 120 grader i en kastrull. (Måste vara exakt annars blir det mer som kola eller smular sig). När det är 120 grader varmt rör man i honung och smör och kokar det i ytterligare 2 minuter.
Tag av från plattan och rör snabbt i 100 g finhackad Marabou mjölkchoklad.
Häll upp på bakplåtspapper i en form som är ca 15*20 cm. Skär i bitar när den svalnat. Förvara i kylskåp. Ät och njut!

//Sofia ♥

Fler recept hittar du på min receptsida.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

32 Comments

  • Reply johanna 3 januari, 2012 at 08:05

    Det receptet ska jag också prova! Tack för inspirationen. Min favorit i jul har varit polkaknäck, också fantastiskt gott.

  • Reply Barnens Hjältar 3 januari, 2012 at 08:20

    Fudge är vansinnigt gott 🙂

  • Reply Aquilejans 3 januari, 2012 at 08:37

    Smarrigt:)

  • Reply vardaxlyx 3 januari, 2012 at 08:38

    Hmm va gott! Ser fantastisk gott ut! Va sugen jag blev för fudge har jag upptäckta att jag gillar hihi! Jag som är chipsoman börjar gilla sötsaker hihi!
    Kramkram

  • Reply dagdrömmar i vitt 3 januari, 2012 at 08:56

    Hej raring, mums mums mums, hihi. Jag älskar allt som är sött. Ska verkligen prova:)
    Kramkram<3nettan

  • Reply Lilla Kråkslottet/ Angelica 3 januari, 2012 at 09:02

    Jag blev bjuden på pepparkaksfudge i jul! Oh my good! Va gôtt!!!
    Men nu har jag bokat in ett afropowerdance-pass i morgon så jag ska nog hålla mig från mera.. i nån dag iallafall. Jag vet att jag inte kan hålla mig!! Hihi!!
    Kram!

  • Reply Kickan Style 3 januari, 2012 at 09:17

    Oj det här låter sen gott…det måste jag nog prova på!! 🙂

  • Reply Karin 3 januari, 2012 at 10:06

    Tack för tipset! Det blir till att prova framöver =)

  • Reply Karin - Mina Rum 3 januari, 2012 at 10:15

    Den ser precis ut som fudgen man kan köpa på Thorntons i England, och det är den godaste jag vet. Jag har ju frysen full av julgodis men risken för att jag "måste" testa det här receptet är överhängande.

    Ha en bra och smarrig dag. Kram!

  • Reply Marias Hörna - Njut av livet ♥ 3 januari, 2012 at 11:04

    Hej gottegrisen 🙂 Fudge…mums.
    God fortsättning på dig. Kram Maria

  • Reply creando 3 januari, 2012 at 11:05

    Fudge är verkligen topp-godis. Lätt att göra och ännu lättare att äta upp 🙂 Kramar Kicki

  • Reply popetotrora 3 januari, 2012 at 11:32

    Ja, det låter och ser väldans gott ut! Måste komma ihåg det här och testa nång gång.

  • Reply Høytrykk 3 januari, 2012 at 12:14

    Nam, det så godt ut!

  • Reply Cathrine 3 januari, 2012 at 12:20

    Måste testas såg ju hur mumsigt ut som helst.
    Verkade inte vara så svårt att göra heller.

    Kram Cathrine

  • Reply Fiffiga Systrar 3 januari, 2012 at 13:34

    mmm vilken fudge! Måste prövas! håller med om att sånt godis ska göras året om. kram emelie och elin

  • Reply Svea 3 januari, 2012 at 15:36

    Ojoj!! 🙂 Attans vad svårt du gör det för mig att hålla mig till nyårsllöftet: göra slut med receptboken!

    Trevlig dag på dig! Kram S

  • Reply Vilmas Hus 3 januari, 2012 at 15:41

    Oj oj oj!! Farligt goda!! Försöker hålla lite sundare kost nu men man blir ju läskad=)

    Kram kram

  • Reply Niki MyScandinavianHome 3 januari, 2012 at 17:22

    Yummy! Beautiful pictures too. Thank you for the recipe!

  • Reply Barnens Hjältar 3 januari, 2012 at 18:53

    Ja visst är det en bra grej det där med getbanken 🙂

  • Reply Två Små Hus 3 januari, 2012 at 19:03

    Här är det godisförbud fram till solsemestern i vår… Sen ska det bakas fudge! Råkar vara mitt absoluta favoritgodis och är omöjligt att motstå!
    Kram Susanne

  • Reply promenader på landet 3 januari, 2012 at 19:51

    Fudge är mina absoluta favoriter så tusen tack för receptet! Kram från vännen Maria

  • Reply Rapport till Vänfors 3 januari, 2012 at 21:00

    Om både bild och recept säger jag mums:)
    Kram Annika

  • Reply Bromans Bravader 3 januari, 2012 at 21:29

    Mmm, men det är ju just det som är problemet med att baka sånt inte bara till jul… lite för mycket av det goda..
    Kram Jannike

  • Reply Gottegrisen 3 januari, 2012 at 21:55

    Man måste verkligen vara snabb för att hinna föreviga godsakerna. Det är inte alltid man hinner :o)

    //Linda

  • Reply Nina 5 januari, 2012 at 20:06

    Ja, fudge är verkligen försvinnande gott. Och ett sådant här basrecept kan man ju variera i all evighet (saffran, pepparkakskryddor, mörk choklad osv). Jag håller definitivt med om att godis passar hela året, inte bara till jul=)

  • Reply Sandras Värld 6 januari, 2012 at 18:20

    Åh det receptet brukar jag också köra på, så himla gott! kram

  • Reply Anonym 1 november, 2012 at 23:53

    Hejsan. Ska det vara 120 grader de sista 2 min oxå?
    Ser underbart gott ut. 🙂

    • Reply hildashem.se 2 november, 2012 at 06:44

      Hej! Ja, det stämmer. Låt det aldrig gå över 120 grader bara. De är verkligen jättegoda!
      Lycka till! 🙂

  • Reply Anonym 18 december, 2012 at 16:31

    Underbar fudge. Frågan är bara, vem var först?
    http://www.matklubben.se/recept/maraboufudge_60556.html

    • Reply hildashem.se 18 december, 2012 at 16:44

      Ja, den är verkligen god. Jag var absolut inte först, som jag skriver i inlägget så hittade jag fudgen hos en gammal skolkompis, vart hon har fått det ifrån i sin tur vet jag inte.
      Ha en fin kväll!
      //Sofia

    • Reply hildashem.se 18 december, 2012 at 16:45

      Ja, den är verkligen god. Jag var absolut inte först, som jag skriver i inlägget så hittade jag fudgen hos en gammal skolkompis, vart hon har fått det ifrån i sin tur vet jag inte.
      Ha en fin kväll!
      //Sofia

  • Reply PYSSELTIPS: Gör egna presentpåsar - Hildas hem 29 september, 2015 at 07:19

    […] present. En enkel grej att göra är att vika och limma egna papperspåsar och fylla med hemmagjort julgodis, det blir en garanterat uppskattad […]

  • Leave a Reply