Kladdkakecheesecake

kladdkakecheescake

Det är inte första gången jag tipsar om detta recept, men det tål verkligen att upprepas. För gillar man cheesecake och kladdkaka var för sig – så kommer man att älska denna kaka där man får både och, på en och samma gång. Kan det bli bättre än så!?

 

Kladdkakecheescake

150 gram  smör
2 st  ägg
1,5 dl  socker
1 dl krossade pepparkakor och/eller digestivekex
1 tsk  vaniljsocker
1 tsk  bakpulver
1,5 dl  vetemjöl
4 msk  kakao

Fyllning
2 st  ägg
1 st  pressad limefrukt
1 tsk  vaniljsocker
0,75 dl  socker
400 gram philadelphiaost

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg och socker poröst, blanda i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao.
4. Häll i smöret och de krossade kexen och rör till en jämn smet.
5. Bröa en springform och ha i chokladsmeten och grädda i 15 minuter.
Gör under tiden cheesecakesmeten.
6. Vispa ägg, lime, vaniljsocker och socker. Rör ner philadelphiaosten.
7. Ta ur formen med kladdkakan i efter 15 minuter och häll i cheesecakefyllningen. Grädda ytterligare 30 minuter. Kakan skall fortfarande vara lite kladdig i mitten.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

30 Comments

  • Reply Bland blommiga kaffekoppar och udda pinnstolar... 22 mars, 2012 at 06:55

    Åh, den ser så god ut =) Undrar om den går att göra glutenfri för isf ska jag oxå baka den… KRAM och hoppas att du får en bra dag

    • Reply hildashem.se 22 mars, 2012 at 06:56

      Det har jag inte testat, men det går säkert bra att byta ut ingredienser. Testa dig fram vettja! :)
      Kram Sofia

  • Reply Pia P 22 mars, 2012 at 07:23

    Ojojojojoj! Jag fullkomligt älskar cheesecake och kladdkaka så detta är ju alldeles utmärkt för mig. Här ska det bakas! :o)

  • Reply Emma - That´s me 22 mars, 2012 at 07:35

    Oj vilken underbar blogg du har. Lite lätt avundsjuk men så inspirerad jag blir. =) Kommer absolut att prova denna läckerhet. Ha de fint!

  • Reply Ebba på landet 22 mars, 2012 at 08:16

    Har sett det här receptet i din högermarginal en tid och det ser så sjuuuuuukt gott ut.
    Har liksom sparat det till ett såntdär frossningstillfälle.
    Jag äter LCHF så det är ett big NO NO men jag känner ett stort sug långt nerifrån tårna efter denna kaka som inte kan vara annt än GÖÖRGOD!

    Tror det får bli till frukost på Påskafton :O) kanske lunch och middag med…

  • Reply Louise Alexandersson fotografier 22 mars, 2012 at 08:23

    mums!

    åå vilka färgglada bilder det är här inne, man blir glad!

  • Reply alexandra - alarnophotos 22 mars, 2012 at 08:47

    Men åh din fresterska! Den ser ju bara så fantastiskt god ut! Och denna trötta själ har inte ätit frukost och skulle lätt kunna sluka en hel sådan direkt nu:) Önskar dig en underbar dag med förhoppningsvis lika fint vårväder som härnere <3

  • Reply fianathome 22 mars, 2012 at 10:46

    Den är nog tvungen att testas denna läckerhet.
    Både kladdkaka och cheesecake är ju så gott.
    Tack för du delar med dig med så mycket gott! //kram Fia

  • Reply Anonym 22 mars, 2012 at 14:18

    Mmmmmmm. Det ser otroligt smaskigt ut. Måste testas.
    Kramen Ingela

  • Reply Snickaregården 22 mars, 2012 at 17:54

    Oj vad det verkar ha bakats i blogglandia idag 😉 blir så sugen så jag kanske ska försöka mig på att knåpa ihop en glutenfri variant åt mig..
    Kram Maria

  • Reply Cecilia 22 mars, 2012 at 19:16

    Det ser riktigt gott ut! Kladdkaka är en favorit, så det här receptet måste jag prova någon gång.

    Kram Cecilia

  • Reply LIVSGLITTER 22 mars, 2012 at 19:35

    Åh det såg ju inte lite gott ut heller!!! Fniss!! Ska absolut slå till på det här receptet i helgen 😀

  • Reply mariaemb. 22 mars, 2012 at 19:41

    Oj oj oj så gott det ser ut! Har missat det receptet tidigare men nu skrivs det ner! Mums! Tack för det. Fin kväll!

    Kram Maria

  • Reply Himlavit 22 mars, 2012 at 19:58

    Woooow så extremt god den såg ut, muuummmss =) Måste testa till helgen! Trevlig kväll. STOR VÅR KRAM

  • Reply Blan betong och gammeldags pioner 22 mars, 2012 at 20:27

    mmmmmmm den ska garanteras bakas till helgen mums! Kram från Maja

  • Reply Titta in hos Thess 22 mars, 2012 at 20:56

    Kakan ser fantastiskt god ut,måste testa den någon gång.
    Hopppas att du får en härlig helg.

    Kram Thess

  • Reply Marianne 22 mars, 2012 at 21:31

    Haha, skulle skriva ut ditt recept på jobbet för den såg så himlarns god ut, och lyckades få ut 31 sidor av din blogg!!
    Nu måste jag ju pröva göra den i helgen;)
    Kram Marianne

    • Reply hildashem.se 22 mars, 2012 at 21:39

      Haha, så tokigt det kan bli. Lycka till med bakningen i helgen :)
      Kram Sofia

  • Reply Mamma Elva 23 mars, 2012 at 05:41

    Har inte testat denna ännu, men kommer garanterat att göra det! Ser ju så otroligt smarrigt ut!

  • Reply Helena, Craft and Creativity 23 mars, 2012 at 07:02

    Mmm… det vattnas i munnen på mig. Kan man baka en sådan där till frukost och äta upp den helt själv…? 😉

    • Reply hildashem.se 23 mars, 2012 at 07:09

      Jajjemän, det kan man absolut göra. Dessutom med fördel :)

  • Reply creando 23 mars, 2012 at 09:14

    Det låter ju nästan för bra för att vara sant…. Undrar om inte detta blir fredagsmys???
    Kramar Kicki

  • Reply krupnikov 23 mars, 2012 at 11:07

    Måste bakas en fredag som denna! Tack för receptet! :)

  • Reply Anna 23 mars, 2012 at 18:19

    Jag tror jag trillar av stolen, du! Det bästa av två världar! Nu slipper jag välja!
    Tack för att du delar med dig!

  • Reply Fia 28 mars, 2012 at 17:09

    Åh så gott! Den skulle nog passa till födelsedagspartajet på fredag! Men nu undrar jag hur du får cheesecake-smeten att bara vara så där snyggt i mitten? När jag läser receptet så ser det ut som om det först är kladdkaka och sen cheesecake?

  • Reply inredningsvis.se 28 mars, 2012 at 17:42

    MMMMMM jag är choklad narkoman haha…..denna blir det till påsk:)….jag gillar din blogg.
    vill du ha inspiration för hemmakontoret kan du kika in hos mig:)
    Ha en kanonvecka med hopp om vårsol.

    LOVE Maria på inredningsvis

  • Reply hos familjen vanlig 3 januari, 2013 at 07:49

    Det här ska jag baka idag, vi ska ha folk ikväll o vi valde som bäst på just cheesecake (som mannen inte gillar nåt vidare) och kladdkaka. Nu får vi båda – tack för tips o inspiration. Om jag får så lägger jag upp receptet o länkar hit till dig.

    • Reply hildashem.se 3 januari, 2013 at 07:54

      Vad kul! Det är en perfekt kompromisskaka 😉
      Lycka till!

  • Reply Sabelhagens olivlund 7 november, 2015 at 20:30

    Tack för receptet, den ser supergod ut. Nu vet jag vad jag ska baka i morgon när svärmor och svärfar kommer på fika:)
    Kram Maria

  • Leave a Reply