Nyttiga pannkakor

nyttiga-pannkakor

Jag älskar pannkakor, gärna till frukost på helgerna. Pannkakor är ju egentligen inte särskilt nyttigt men jag brukar byta ut vetemjölet mot grahamsmjöl och havregryn och inbillar mig därför att de blir nyttiga … eller i alla fall mindre onyttiga. Jag gör dem också ganska så små, för det känns det lite lyxigare.

Nyttiga pannkakor

1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ½ dl mjölk (jag använde mandelmjölk)
3 msk smält smör + smör till stekning
2 ägg

Vispa ihop alla ingredienser utom äggen, som du tillsätter sist (annars blir mjölet klumpigt). Stek ca 3/4 dl åt gången i en het panna och i rikligt med smör, vänd på pannkakan när det börjar bli många små luftbubblor på ovansidan.
Servera med lönnsirap, sylt eller färsk frukt.

//Sofia ♥

Vill du ha tips på fler recept kan du kolla in min receptsida här >>

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

  • Reply Pia Gustafsson 3 januari, 2013 at 07:32

    Gott! Pannkakor ska vi äta idag så tack för tipset med havregrynen../ Pia

  • Reply ann 3 januari, 2013 at 07:57

    De ser lækre ud 😀

  • Reply lisasvilja 3 januari, 2013 at 08:06

    Härlig bild, dem ser riktigt goda ut!
    Jag tål inte gluten så jag brukar göra pannkakor på kokosflingor, kokosmjöl eller mandelmjöl ;)Till det har jag Keso och hemmagjord sylt 🙂
    Kram

  • Reply Annas röda stol 3 januari, 2013 at 08:49

    Ser smaskigt ut, jag tycker att det blir godare med lite grahamsmjöl i smeten…så tack för tipset. Ha en bra dag. Kram Anna

  • Reply Annie 3 januari, 2013 at 09:27

    Oj, så härligt! Vilket sätt att förgylla helgmorgnarna. Vi brukar också göra lite lyxigare frukost på helgerna men pannkakor har vi inte ännu lagat. Kanske borde vi det. 🙂

  • Reply creando 3 januari, 2013 at 13:02

    Jättegott! Och visst blir de precis lika goda som vanliga pannkakor?
    Kramar

  • Reply kungen o majkis 3 januari, 2013 at 16:06

    Åh vad gott det såg ut :-P! Och tallriken under…..alldeles ljuvlig!

  • Reply Johanna Stålros 3 januari, 2013 at 17:53

    Brukar oxå ha havregryn i mina- och älskar helgfrukosten….God fortsättning på det nya året fina du!!!

  • Reply Ullis 3 januari, 2013 at 18:28

    Pannkakor har alltid varit min favoritmat, och jag äter dem med lite socker på, eller lite citron, eller slår jag till rejält och äter med vispad grädde och kokt jordgubbsylt, Mums!

    Gott nytt år!
    Ullis

  • Reply Titta in hos Thess 3 januari, 2013 at 20:13

    Jaa pannkakor kan man nog äta när var och hur som helst :))))
    Vilen härlig årskrönika du satt ihop :))

    Ram Thess

  • Reply Johanna 7 januari, 2013 at 20:37

    Mums! Detta är också en av våra helgfavvoriter. Jag blir bortskämd av min bättre hälft, han steker pannkakorna om jag fixar "fluffet", alltså tillbehören. Mitt favvorit tillbehör är nog ändå ett finhackat krispigt äpple och kanel ihop med sirapen som du har med på bilden 🙂 Tack för en fin blogg!

  • Reply Amanda 9 februari, 2013 at 11:40

    Gör dessa varje lördag, extremt goda!!!

  • Reply Vitsippan 7 april, 2013 at 17:00

    Jag har bytt ut vetemjölet till rågsikt,de
    blev goda men aldrig så god som en på vetemjöl, men det har jag inte använt på många år. Våffelsmeten blir bra med det.
    Alla sätt är bra, vi provar oss fram till det som gynnar oss mest. smaken.

  • Leave a Reply