Hur låter det med enchiladas med en krämig och smakrik sojafärsröra? Det är en perfekt rätt till fredagsmyset eller vilken dag i veckan som helst, för den delen. Gott OCH enkelt! Receptet kommer ursprungligen från Vegoriket, men jag har gjort vissa ändringar som jag gillar.
Vegetarisk enchiladas
400 g sojafärs
1 gul lök
1 vitlök
1 påse tacokryddmix (eller ännu hellre hemgjord som du hittar recept på här)
2 dl krossade ekologiska tomater
3 dl crème fraiche eller sojayoghurt
1 burk majs
1 burk ekologisk salsasås
2 dl riven ost
salt och peppar
6 mellanstora tortillabröd
Sätt ugnen på 225 grader.
Bryn sojafärsen i smör eller olja. Tillsätt löken och låt steka med ett tag. Rör ner tacokryddmixen, de krossade tomaterna, 1 dl av sojayoghurten/crème fraichen samt majskornen. Låt allt bubbla ihop i några minuter.
Lägg sedan ut tortillabröden och fördela färsfyllningen på dem. Rulla ihop och lägg ner i en ugnsform. Blanda ihop resterande crème fraiche/sojayoghurt med salsasås och bred över tortillarullarna. Toppa med riven ost och gratinera sedan i ugnen i 10-15 minuter eller tills den börjar få fint med färg. Servera med mycket sallad och grönsaker till!
//Sofia ♥
Vill du ha tips på fler recept kan du kolla in min sida med vegetariska recept.
6 Comments
Det lät inte alls dumt! Jag köpte faktiskt på mig ett paket tortillas igår på affären, eftersom de var på extrapris. Fast jag föredrar quornfärs, både smakmässigt och för att min mage inte riktigt gillar sojafärsen. Tack för tipset och ha en fin fredag!
Tyg och otyg: Så bra. Det går ju precis lika bra med quornfärs. Trevlig fredag till dig också 🙂
Kram Sofia
Det verkar värt att testa, kul med något nytt.
Ha det gott!
ser gott ut.
Ha en toppen helg.
kram
Hanna
Hej Sofia
jag tycker det låter supergott 🙂
å missa nu inte..
SATURDAY SHOW OFF
de e kul att vara med 🙂
VÄLKOMMEN
Håkan
Låter supergott!!
Kram Madame Edith